HUNGAROVET TUDÁSBÁZIS
www.allatorvosiwikipedia.com

Keresés:

Hagyományos és tartós intravénás katéterek és behelyezési technikák

Az intravénás katétereket három csoportba lehet osztani, aszerint, hogy milyen hosszú ideig (2 naptól több hónapig!! ) maradhatnak a vénában anélkül, hogy problémát (fertözést, gyulladást, elhalást) okoznának.

A hagyományos intravénás katétereket (Short Term Catheters) általában 2 nap után el kell távolitani, mert phlebitist okoz(hat)nak. Az ilyen katéterek behelyezésére és rögzitésére többféle módszer létezik. Az alábbi videók ezt mutatják be:

A 2 hétig bentmaradható intravénás katéterek (Extended Use Catheters) antibakteriális ezüst sulfadiazine bevonattal vannak ellátva, mind a katéter belsö, mind pedig a külsö felületén. Ezek ugyanolyan hosszú katéterek mint a hagyományos vénakatéterek, de hajlékony, megtörhetetlen polyurethane-ból vannak. A MILA amerikai cég gyártja, ezek a MILA katéterek megvásárolhatóak a magyarországi forgalmazótól, a Hungarovet Állatkórház Kft.-töl. Behelyezésük ugyanúgy történik, mint a hagyományos katétereké.

A 4 hétig bentmaradható intravénás katéterek (Long Term Catheters) antibakteriális ezüst sulfadiazine bevonattal vannak ellátva, mind a katéter belsö, mind pedig a külsö felületén. Ezek is megtörhetetlen polyurethane-ból vannak.A MILA amerikai cég gyártja, ezek a MILA katéterek megvásárolhatóak a magyarországi forgalmazótól, a Hungarovet Állatkórház Kft.-töl. Ezek különlegesen hosszú katéterek. Ezeket kicsit bonyolultabb betenni, de egy kis gyakorlással nagyon hamar megy. Kétféle módon lehet az ilyen hosszú katétereket betenni:

1.) Peel Away Technique

2.) Guidewire Technique

Hungarovet digitális infúziós pumpa és infúzió melegitö bemutatása .

Kategóriák: Folyadékterápia

Kapcsolódó irások: