HUNGAROVET TUDÁSBÁZIS
www.allatorvosiwikipedia.com

Keresés:

Macska viselkedési furcsaságok

Hogy a cicák istennek képzelik magukat? Ez nem is kérdés, és persze mint mindenható uralkodó egyedek, ezt lépten nyomon ki is fejezik. Éppen ezért sokszor találkozhatunk olyan viselkedésekkel, melyeket elsőre, sőt másodszorra és sokadszorra sem értünk meg, így csak egyet tehetünk: elfogadjuk amit az élet kínált, és lehajtott fejjel kiszolgáljuk az uralkodónkat, a cicát.

Popsi

Ha nem tudnánk, hogy egy macskával van dolgunk, akkor is gyorsan megbizonyosodhatnánk erről, amikor simogatni kezdenénk. Ekkor ugyanis a cicák, valamilyen rejtélyes oknál fogva automatikusan a farukat tolják az emberhez. De persze nem akárhogyan, hanem kifejezetten úgy, hogy a lényegi részletek éppen a szemünk előtt kb. 10 centire legyenek.

Kaparás

A cica tiszta állat, hiszen az alomba piszkít, és még ott is elássa a terméket. Ez nagyon jó, különben ugyanis meg lehetne fulladni a szagtól. Amit azonban sokan nem értenek, hogy miért van az, hogy az almot egyszerűen muszáj a környező területen is szétszórni. Gondolhatnánk, hogy nem elég magas a tálca pereme, de ez sem igaz, hiszen ezt a produkciót képesek előadni akkor is, ha tetővel ellátott cicavécéről van szó.

Mintha feleselne

Teljesen mindegy, hogy a macskával kedvesen beszélünk, vagy kiabálunk vele, szinte mindig övé az utolsó szó, nem csak nyávog és dörgölőzik, hanem berreg, és amikor az ember rászól, még vissza is beszél. Ez azért is érdekes, mert ezek a hangok valóban nekünk szólnak, hiszen a macskák egymás között nem így kommunikálnak.

Gonoszkodik

Bár nem szép ilyet mondani egy kedves kis szőrgombócról, a macskák tagadhatatlanul szoktak gonoszkodni. Erre a legtökéletesebb példa a Tom és Jerry rajzfilmet idézi: amikor a cicánk a kikötött kutya közelében ül le, éppen akkora távolságra, hogy az őrjöngő eb még ne érje el. Amikor ez a táv megvan, akkor a cicus halálos nyugalommal kezd lassú és kimért mosakodásba, miközben a házőrző lassan stroke-ot kap.

Így lehetetlen aludni!

A cicusok egyik kedvenc elfoglaltsága az alvás. Persze nem mindegy, hogy hogyan. A képeskönyvek és a filmek ilyenkor egy összegömbölyödött, kedves kis macsekot jelenítenek meg, amely akár egy kisangyal, úgy durmol. Ezzel szemben, ha otthon ránézünk alvás közben a kedvencünkre, sokszor olyan pózokban találhatjuk, amitől egy jó érzésű kezdő gazdi rögtön rohanna az ortopédiára.

Játékhalmok

Amikor az ember megveszi a macskájának a 15. gumiegeret, a 20. cicapecát, és egyéb, horror összegekért árult kütyüket, akkor jön a felismerés: egyszerűen nem létezik érdekesebb játék, mint egy üres doboz. Ez olyannyira igaz, hogy ha a több ezer forintos játékát is húzogatjuk előtte, a cica szerint ennek élvezeti értékét messze felülmúlja, hogy egy teljesen üres, és tökéletesen unalmas dobozban ücsöröghet.

A merénylő

Észrevetted már, hogy amikor belépsz egy olyan helyiségbe, ahol a macska van, akkor a cicus úgy viselkedik, mintha valamit nagyon megzavartál volna, és hirtelen elszalad? Ennek eredeti oka sokszor rejtély, mégis megtörténik, pedig igazán nem adunk alapot neki a félelemre. Ráadásul amilyen szemekkel képes ezek után ránk nézni, meg lehetünk róla győződve, hogy éppen egy merényletet készített elő ellenünk, amit azonban korai megérkezésünkkel egyelőre tönkre tettünk.

A cicák viselkedése sokszor meghökkenti az embereket, de ez nem is baj, hiszen minél viccesebb, és kedvesebb dolgokat művel, annál közelebb kerül hozzánk, és annál jobban fogunk ragaszkodni a kis kedvencünkhöz. (Forrás: bien.hu)

Kategóriák: Macska

Kapcsolódó irások: