HUNGAROVET TUDÁSBÁZIS
www.allatorvosiwikipedia.com

Keresés:

Praxistippek: Internetes állatorvosi kórlap

Az internetes kórlapok (Online Medical Records) bevezetése egy nagy lehetőség a magyar állatorvosi praxisok számára. A mai állatorvosi praxisokban ugyanis az egyik legnagyobb kihivást az állatorvosok által ajánlott beavatkozások elfogadtatása (Client Compliance) jelenti. Az állatorvos és a kisegitö személyzet számára ugyanis csak nagyon korlátozott idö áll rendelkezésre a fizikális vizsgálat során, hogy informálja-oktassa-meggyözze a tulajdonost arról, hogy az ajánlott beavatkozás (laborteszt, röntgen, fogtisztitás, gyógyszer vagy mütét) az állat legjobb ellátása érdekében szükséges. Amikor a tulajdonos elhagyja a vizsgálószobát és hazamegy az állattal, azután már nagyon kevés lehetöségünk van arra, hogy meggyözzük a tulajdonost a javasolt beavatkozások szükségességéröl.

Tradicionálisan, az állatorvosi praxisok nem kommunikáltak a klienseikkel az évenkénti vizitek között és az állattartók csak akkor keresték fel a praxist, hogyha állatuk beteg lett. Mivel a legtöbb esetben az állatot évente egyszer látja a praxis (vakcinázás, féregtelenités), az év további 364 napjában az állattartók más helyekröl kezdték beszerezni az információikat (pet-shopok, kutya-kozmetikák, tenyésztök, állatmenhelyek, állatvédök, szomszédok, barátok, Google, táp-forgalmazók, internetes gyógyszertárak).

Az internet megjelenése után viszont technikailag lehetségessé vált, hogy az állatorvosi praxisok saját klienseivel digitálisan is kommunikáljanak. Amikor a praxisomat (Log Cabin Animal Hospital) kinyitottam 2004-ben, akkor szembesültem azzal, hogy saját magamnak kellett kifejlesztetnem egy olyan digitális praxis-kliens kommunikációs rendszert, amelyet én elképzeltem. Az alábbi diagramot készitettem akkor el, amelynek magyarázata a következö.

A kliensekel történö digitális kommunikáció (informálás-oktatás-meggyözés) két csoportra osztható: publikus és nem publikus kommunikáció:

1. Publikus kommunikáció:

  • A praxis honlapján: a praxis bemutatására kiváló, de egyedre vonatkozó információk közlésére nem alkalmas.
  • A praxis által hetente/havonta kiküldött hirlevek útján: felhivja a figyelmet valamire, de egyedre vonatkozó információk közlésére nem alkalmas.

2. Privát kommunikáció:

  • E-mailen: A kliens és az állatorvosi praxis között legyen meg egy e-mail kommunikációs rendszer, de egy olyan, amelyik a kliens adatlapjához/kórlapjához rögzül, azért, hogy minden e-mail kommunikáció a klienssel azonnal visszakereshetö legyen.
  • SMS-sel: rövid üzenetekre jó, nem alkalmas kliens oktatásra, de pl. lehet üzenni a kliensnek, hogy tekintse meg az internetes kólapját, mert új információkat tettünk fel
  • Internetes kórlapok segitségével: ez egy nagyon fontos lehetöség arra, hogy a praxis kliensei egyedi, a saját állatukra vonatkozó információkat kapjanak, mert azt sokkal nagyobb valószinüséggel megnézik, mint egy általános, minden kutyára vagy macskára vonatkozó információt.

VNS graph

 

Internetes állatorvosi kórlapok

A Doki for Vets állatorvosi szoftver program angol nyelvü változatát (VetNetSoft) Lorászkó Péter barátom készitette el az amerikai praxisom (Log Cabin Animal Hospital) számára 2005-ben. A praxisom profitjának növelése szempontjából a klienseknek tett “Javaslatok” modul és az “Internetes kórlapok” modul kifejlesztése volt a legjelentösebb. Amikor ezt a két modult elkezdtük használni, akkor azonnal, több mint 70%-kal nött meg a praxis bevétele. Az alábbiakban elöször az internetes kórlapokat mutatom be, a kliensek oldaláról. Amikor a kliens pl. behozza az évenkénti vakcinázásra a kutyáját, akkor a vizsgálati szobában az állatorvos javaslatokat tesz olyan beavatkozásokra, amelyeket az állat maximális egészségvédelme érdekében jó lenne elvégezni. Ezeket a javasolt beavatkozásokat a “Javaslatok” modulrészben rögziti az állatorvos a praxis szoftver programjában (Doki for Vets / VetNetSoft). Sok esetben nem sikerül meggyözni a tulajdonost a vizsgálati szobában, hogy minden javasolt beavatkozást elvégeztessen és a vizit után sok tulajdonos el is felejti, hogy az állatorvos mit, és föleg, hogy miért javasolt valamit. Bonyolitja a helyzetet, hogyha több állata van a tulajdonosnak, illetve az, hogy sokszor csak a férj vagy a feleség jött el a vizitre és nehéz elmagyarázni az otthon maradtaknak, hogy miért is lenne szükséges egy-egy javasolt állatorvosi beavatkozás. Mi azt csináltuk, hogy a vizit során elmagyaráztuk a kliensnek, hogy hogyan tekintheti meg bármikor az összes vizit kórlapjait, a javasolt beavatkozások listáját, az elvégzett és soron következö oltások listáját, illetve a legközelebbi appointment idöpontját. Felhivtuk a kliens figyelmét, hogy praxisunk honlapján keresztül tud belépni a saját állatainak internetes kórlapjaira. A felhasználó nevet és a password-öt a vizit során kinyomtatott Pet ID kártyán is megtalálhatták. Mindig megmutattuk a vizit során, hogy hogyan tud belépni az internetes kórlapokba, ez nagyon fontos, mert csak igy lehettünk biztosak abban, hogy minden tulajdonos valóban megfog ismerkedni ezzel a lehetöséggel. Azt is mindig elmondtuk a tulajdonosnak, hogy SMS-ben vagy e-mailben mindig kifogjuk értesiteni, hogyha újabb információ kerül fel állatának internetes kórlapjára (pl. újabb laboreredmény, fénykép, videó, javaslat). Szóval, amikor egy tulajdonos megakarta nézni állatának internetes kórlapját, akkor a praxisom honlapjára ment rá és ott tudott belépni a privát internetes kórlaprészbe.

Igy nézett ki az egyik internetes kórlap, amelyet egy fiktív kliens alapján készitettem, bemutatás céljára (kattints az alábbi képre a nagyobb méretbeli megtekintéshez). A baloldali oszlopban a kliens megtekintheti a következö vizitek (Appointments) dátumait, az állatra vonatkozó egyedi javaslatokat (Proposals), az állatról készitett fényképeket és videókat (Album), valamint a kliens összes állatainak (jelen esetben csak egy “Fluffy” nevü kutya) kórlapjait. vagyis az összes vizit információit.

Ami a legjobb ebben az internetes kórlap rendszerben, hogy a kliens bármelyik javasolt beavatkozásra kattint, annak irásos magyarázatát azonnal elovashatja. Az alábbi képen a kliens például a szivférgesség labortesztjére vonatkozó információkat olvashatja. Az a legjobb ebben az egészben, hogy a praxis szoftver programjába (Doki for Vets / VetNetSoft) csak egyszer kell beirni a javasolt beavatkozások leirását, onnantól fogva minden internetes kórlapra automatikusan felkerülnek ezek a leirások. A kliens állataira vonatkozó egyedi információ átadás igy megvalósitható. Kattints az alábbi képre a nagyobb méretbeli megtekintéséhez.

Praxisom kliensei körében óriási sikert aratott ez az internetes kórlap rendszer (Online Medical Records) és megvalósult az, ami eddig hiányzott, a kliensek folyamatos, célzott, egyedi oktatása a praxisvizitek közötti idöszakokban. Ugyanúgy mint a magyar praxisokban a Doki for Vets program, az angol nyelvü VetNetSoft szoftver program nem egy internetes iCloud-alapú program, hanem a praxisom saját szerverén futtatott program. Csak az internetes kórlapok esetében kellett kibérelni egy internetes tárhelyet. Semmiféle különmunkával nem járt a szerverünkre beirt kórlapok feltöltése az internetes kórlap tárhelyre, mindez automatikusan történt. Én úgy tudom, hogy amikor az Alpha-Vet megvette Lorászkó Pétertöl a Doki for Vets programot, akkor ez az internetes kórlap modul is benne volt a szoftverben.

Nekem meggyözödésem az, hogy az állatorvosoknak manapság már szükségszerü nemcsak az állatorvosi-, hanem a kommunikációs technika és technológia bevezetése és alkalmazása is. Számomra nem kétséges, hogy a mai állatorvosoknak el kellene sajátitaniuk ezeket az új technológiákat. Egy bizonyos területen praktizáló állatorvosi praxis pácienseinek száma ugyanis nem nö és ugyanazon területen egyre több és egyre jobban felkészült állatorvosi praxis próbál megélni. Az állatorvosok számára a szolgáltatás és az információ átadás szinvonalának növelése az egyedüli lehetösége arra, hogy a növekvö számú állatorvosi praxisok jól megéljenek és jól megférjenek egymás mellett.

Ezeknek az új technológiáknak az elsajátitása anyagi és idöbefektetést igényel. Minden praxisnak saját magának kell oktatnia és célzottan informálnia a praxis saját klienseit. Ehhez technológia kell, ehhez megfelelö hozzáállás, kiképzett asszisztencia kell, akik tehermentesitik az állatorvost, akinek az elsödrangú feladata a diagnosztizáláson túl a tulajdonosok informálása. Az egyszemélyes, vagy a kiképzett asszisztencia nélkül dolgozó praxisok nem fognak tudni tovább fejlödni és megmaradnak azon a szinten, amelyen most vannak, mert csapatmunka nélkül az egyszemélyes praxisok nem tudnak egy bizonyos szinten túli szolgáltatást nyújtani. A praxis saját honlapja, a praxis belsö állatorvosi programja és az ebbe a programba szorosan beépülö “Javaslatok” modul és az “Internetes kórlapok” mind ugyanazt a célt szolgálják: egy jobban informált tulajdonos sokkal több állatorvosi szolgáltatást fog igénybe venni.

Dr. Gál Sándor
Indianapolis

Kategóriák: Praxismenedzsment

Kapcsolódó irások: