HUNGAROVET TUDÁSBÁZIS
www.allatorvosiwikipedia.com

Keresés:

Praxistippek: Állategészségügyi Személyi Igazolvány

Az Állategészségügyi Személyi Igazolvány (Pet Medical ID card) egy kiváló módszer arra, hogy egy praxis nemcsak megszerezze, hanem meg is tartsa klienseit. A kliensek nagyon szeretik ezeket a praxison belül néhány perc alatt elkészithetö, hitelkártya méretü egyedi igazolványokat. A Doki for Vets állatorvosi szoftverprogram az állat egyedi adatait, a megkapott és esedékes beavatkozásokat automatikusan kitölti. Ezt az igazolványt a kezelést, ill. az oltást követően kapják a gazdik. Elfér egy tárcában – éppen erre találták ki -, és a gazdinak minden egyértelmű. Ha kell, fel is hívhatja a rendelőt, ha esedékes valami, mert a rendelőnek minden fajta elérhetősége rajta van a kártyán.

 

Pet Medical ID elülsö oldala

Az alábbiakban a Pet Medical ID elülsö oldalát láthatjátok. A Doki for Vets állatorvosi programba beirt elvégzett tevékenységek (vakcinázás, féregtelenités), az esetleges figyelmeztetések (penicillin allergia, stb), illetve az esedékes, jövöbeli beavatkozások (soron következő oltások, kezelések, fogkőtisztítás időpontjai) automatikusan ráiródnak a Pet Medical ID kártya elülsö oldalára. Itt találhatók még meg az állatra vonatkozó egyedi információk, valamint az, hogy a tulajdonos hogyan tudja a praxis honlapján keresztül megtalálni állatainak egyedi információit (a teljes kórlapot, röntgenképeket, laboreredményeket, stb).

PetID card1

A Pet Medical ID hátulsó oldala

Ez gyakorlatilag a praxis névjegykártyája. Ezt bármikor meglehet változtatni, bele lehet irni. Ez azért fontos, mert igy az állat tulajdonosa biztosan magával fogja hordani a praxis elérését tartalmazó információkat.

PetID card2

Hogyan készül el a Pet Medical ID kártya a praxisban?

A Doki for Vets állatorvosi programból kinyomtatjuk a Pet Medical ID kártya elülsö és hátulsó oldalát úgy, hogy megnyitjuk a programban az illetö páciens Pet Medical ID kártyakészitö részét. Fontos azt tudni, hogy a program automatikusan irja be a már beadott vakcinákat, féregtelenitéseket, stb, illetve az esedékes beavatkozásokat is, tehát nem kell azzal veszödnünk, hogy magunk irogatjuk ezeket be. Ezt a papirt összehajtjuk, majd egy kis müanyag tasakba tesszük. Ezután egy lamináló gépbe (olcsó, sok helyen kapható) tesszük a kártyákat. A Doki for Vets programban kilehet választani, hogy 1 vagy 2 kártyát akarunk-e nyomtatni. Az indianapolisi praxisomban mi mindig kettö (2) Pet Medical ID kártyát nyomtattunk, egyet a feleségnek, egyet pedig a férjnek, hogy minden családtag magával tudja hordozni a kis állatszemélyi igazolványt! A Pet Medical ID egyik nagyon fontos szerepe az, hogy a kliensek meggyözésében, az ajánlott beavatkozásokra való emlékeztetésben és igy azok elfogadtatásában játszik nagy szerepet!

A két kártya kb. 15 másodperc alatt kijön a másik oldalon, persze laminálva.

Az alábbi videón jól látható, hogyan nyomtatjuk ki és hogyan lamináljuk a Pet ID kártyát.

A volt praxisomban egyébként minden esetben kinyomtattuk a vizsgálatok és kezelések során elkészitett fényképeket, a fogászati kórlaprészt, a talált legfontosabb elváltozásokat, illetve a mütét vagy a röntgen legfontosabb képeit. (Nem mindenkinek van Internetes hozzáférhetösége. Meg a papir az mégiscsak papir!) Nagyon fontos, hogy a tulaj megértse azt, hogy miért fizetett ki olyan sok pénzt. A kép baloldali részén látjátok a 2 db kinyomtatott “Pet Medical ID Card”-ot is.


Dr. Gál Sándor

Kategóriák: Praxismenedzsment

Kapcsolódó irások: