HUNGAROVET TUDÁSBÁZIS
www.allatorvosiwikipedia.com

Keresés:

Egyedi, egész életre szóló egészségügyi javaslatok

Nagyon fontosnak tartottam, hogy amikor a kiskutya vagy kismacska elsö vakacináit elkezdtük beadni, akkor már az elsö vizit során az állat egész életére szóló egészségügyi javaslatokat (protokolokat) is nemcsak, hogy ismertettük minden tulajdonossal, hanem ki is nyomtattuk azokat és odaadtuk a tulajdonosoknak.

Az ugyanis nekem egyértelmüvé vált a klienseim oktatása során, hogy az állat egész életére szóló egyedi protokolt, egészségügyi tervet kell kidolgozni és azt már az elsö vizit során végig kell beszélni, majd minden vizit során újból át kell venni, beszélni kell róla. Vagyis, nem csak egy “pillanatnyi helyzetképet” kell adni a tulajdonosnak, nem csak azt kell megbeszelni, hogy a “következö oltás” mikor lesz és miböl áll, hanem az egyedi állat egész életének egészségügyi tervét (évenkénti kétszeri fizikális vizsgálatok, bélsárvizsgálatok, fogászati prevenciós beavatkozások, bizonyos fajtáknál a prevenciós gastropexy mütét, fajta-specifikus betegségek szürövizsgálatait, stb.) meg kell adni már az elsö vizsgálat után és azt ismét és ismét át kell beszélni, azt kell követni a következö vizitek során.

Ezt hivtam én a praxisomban “Life Extension Plan (LEP)”-nek, amelyet minden fajtára, életkorra és az illetö állat akkori egészségügyi állapota szerint kell kialakitani. Ahogy látható is, minden életkornak megvan a saját vakcinázási protokolja, a lapok alján pedig hivatkozik a vakcinázási általános protokolokra is. Szeretném Nektek bemutatni azt, hogy hogyan is történik ez a gyakorlatban. Ezt a felvételt az egyik Indiana állambeli praxisban készitettem, ez egy igen elterjedt módszer, egy állatorvosi szoftverprogramot használnak erre. A magyarázatokat az állatorvosi asszisztens adja a tulajdonosoknak. Ezeken a videókon az is látszik, hogy mennyire bevonják az amerikai praxisok a képzett asszisztenseiket az állattartó informálásába és oktatásába.

Video 1: kattints ide
Video 2: kattints ide
Video 3: kattints ide
Video 4: kattints ide

Ez a fenti 3. videón látható állatorvos egy 30 éve müködö, már beállt, alig növekvö praxist vett meg. Ezt az “Egyedi Életmeghosszabbitó Állategészségégügyi Terv” protokolt követve praxisa a vásárlás utáni két évben 172%-kal növelte meg bevételét! Ahogy azt már oly sokszor emlitettem, nem az szükséges egy állatorvosi praxis forgalmának és bevételének növeléséhez, hogy “sok új kliens üjön a váróban állataival”, hanem az, hogy a praxis már meglévö klienseinek nyújtsunk alapos, teljes, az egyedi állatra szóló szolgáltatásokat.

Ehhez kell egy hozzáállás és mindenekelött a képzett asszisztencia bevonása a kliensek oktatásába. Ez az oktatás ne legyen “általános”, hanem mindig egyedi! Nem kell félni tehát a “3-éves vakcinák” bevezetésétöl! Nem igaz az, hogy az a kliensek távolmaradását eredményezi, nem igaz, hogy akkor nem jönnek be “évente” az “éves” vakcinázásokra. Illetve mindez igaz akkor, hogyha az állatorvos és praxisának alkalmazottjai nem magyarázzák el pontosan és hatékonyan azt, hogy mi szükséges az állatnak vagy ha a praxis nem tudja vagy nem akarja a visszahivási kiértesitéseket pontosan elvégezni és nyomon követni. A “3-éves vakcinák” bevezetése elönyös a progressziv praxisok számára, mert a hagyományos kombinált (6 komponensü) vakcinák egy részét 6-12 havonta, másik részét 3 évente kell adni. Mindez az állattartók jelentös részének túl komplikálttá válik és egyre inkább az állatorvosi praxisra hagyatkozik. A progressziv praxisok számukra elönyösen használják ki ezt az új lehetöséget, mert klienseik állatainak sokkal gyakoribb éventkénti vizitjeit eredményezi.

A fentieken túl (állatorvosi hozzáállás, szoftverprogram, kiképzett asszisztencia, pontos kliens-visszahivási/kiértesitési rendszer) még egy fontos dolog kell, ez pedig a praxis megfelelö szerkezeti kiépitése. Ahhoz ugyanis, hogy egy tulajdonosnak ennyi ideig tudjon valamit magyarázni az asszisztens (vagy az állatorvos), ahhoz több (legalább 2-3 vizsgálószoba per állatorvos) szükséges, illetve jó ha van. Ameddig ugyanis az egyik szobában egy állat vizsgálata folyik, addig a másik vizsgálószobában egy másik állat tulajdonosának oktatása történhet. Nem lehet ugyanis az oktatást “nyilvánosan” a váróban megtenni, mert sem az oktató, sem pedig a tulajdonos nem fog tudni megfelelöen figyelni.

Az oktatást a leghatásosabban a vizsgálóban lehet elvégezni, de úgy, hogy a praxis forgalma nem áll meg, a másik vizsgálószobá(k)ban folyamatosan folyik az állatok vizsgálata és kezelése. Ez az a sokak szerint rosszul értelmezett “futószalagszerü” állatvizsgálati-kezelési-és-oktatási módszer, amely éppen, hogy nem futószalagszerü, hanem nagyon is egyedi. Azok a praxisok, amelyek igy akarnak és tudnak dolgozni, azok mindig sikeresek lesznek és maradnak és sohasem fognak belemenni egy “árversenybe” a szomszédos praxisokkal, mert számukra a szolgáltatások számának , gyakoriságának és minöségének a növelése jelenti a gazdasági és szakmai sikert. Nem kell arra törekedni, hogy mindegyik kategóriájú és felfogású állattartót ellássunk és ne aggódjunk, hogyha nem mindenki a mi praxisunkba akar jönni vagy ha valaki olcsóbban adja a vakcinát vagy ivartalanit valahol máshol. Arra kell törekedni, hogy a saját portánkon seperjünk, a saját praxisunkon belül végezzük a lehetö legmagasabb szinvonalú és hatékonyságú állatorvosi ellátást. Nemcsak a szakmai szinvonal fontos tehát, hanem az ellátás (beleértve az oktatás) hatékonysága is. Ez a “lelke” a mai sikeres állatorvosi praxisoknak! A szakmai tudás nem elég, hogyha az nem párosul mindezekkel!

Kategóriák: Praxismenedzsment

Kapcsolódó irások: