HUNGAROVET TUDÁSBÁZIS
www.allatorvosiwikipedia.com

Keresés:

OxyFresh Pet Oral Solution: Ivóvízbe tett szájöblítő oldat kutyák és macskák részére az egészséges íny támogatására, a kellemetlen szájszag megszüntetésére, a plakk és a fogkő kialakulásának lassítására

OxyFresh

Büdös lett a kutyám lehelete – mit lehet ilyenkor tenni?

Kutyáknál és macskáknál bármely életkorban előfordulhat, hogy kellemetlenné válik a szájuk szaga. Elöljáróban le kell szögeznünk, hogy ez nem egyszerűen kozmetikai kérdés, hanem valamilyen kóros folyamat jele, amelyet komolyan kell vennünk. Az esetek 90 százalékában valamilyen szájüregi probléma áll a háttérben, de kialakulhat egyéb szervi elváltozás (tüdő, máj, vese, diabetes) miatt is.

A tiszta fogak és a természetes szagú lehelet félreérthetetlen jele az egészséges kedvencnek – ezért háziállatunk szájhigiéniájára ugyanúgy oda kell figyelnünk, mint a sajátunkra.

Az egészséges állat szájüregében is számos baktérium él, a normál flóra részeként. Fogkövesség, gingivitis és fogágy-betegségek során azonban ezek felszaporodnak – ennek egyik látványos jele a kellemetlen szájszag – fetor ex ore, más néven halitosis.

A halitosist a baktériumok anyagcseréje és a baktériumok elpusztulása során felszabaduló illékony kénvegyületek – főleg a hidrogén szulfid, metil-merkaptán, dimetil-szulfid okozzák. Közös jellemzőjük, hogy több milliószoros hígításban is igen bűzös szagúak. Kellemetlen szaguk mellett kóroki tényezőként is szerepet játszanak: fenntartják az ínygyulladást, fokozzák a nyálkahártya permeabilitást, ezzel károsítják az íny védő funkcióját, elősegítve a fogágy betegségek kialakulását.

A szájszag megszüntetésére és a fogkőképződés megelőzésére ideális készítmény az ivóvízbe keverhető Oxyfresh Pet Oral Solution szájöblítő oldat. A humán fogászatban évtizedek óta jó eredménnyel használt készítmény most végre elérhető kedvenceink számára készített formulációban is!

A készítmény a hatékonyságát a hármas hatóanyag kombinációnak köszönheti: a szabadalmaztatott eljárással stabilizált klór-dioxid fertőtlenít, lebontja a kellemetlen szagért felelős kénvegyületeket, és rendszeres használatával megelőzi a plakkok és a fogkő kialakulását. A cink-acetát szinergista hatást fejt ki a klór-dioxiddal a kénvegyületek semlegesítésében és a fogkőképződés gátlásában. A harmadik összetevő a klorofil-réz komplex, amely szagmegkötő tulajdonsággal rendelkezik.

A készítmény előnye, hogy nemcsak elpusztítja a baktériumokat, hanem semlegesíti a belőlük felszabadult, kellemetlen szagú bomlástermékeket is. (Az egyéb fertőtlenítőszerek csak elpusztítják a baktériumokat, a szájszagot azonban nem tüntetik el – a leggyakrabban használt klórhexidin emellett az ízérzékelést is befolyásolja.) Az Oxyfresh a nyelv hátsó részén megtelepedett baktériumokkal szemben is kifejti hatását, amelyet a fogmosással nem tudunk elérni.

Tökéletesen íztelen és szagtalan, az ivóvízbe keverve az állat szívesen felveszi. Fogyasztásakor átöblíti a szájüreget, majd lenyelés után a szervezetre ártalmatlan módon szívódik fel.

Adagolás: 5 ml/liter az ivóvízbe keverve. Folyamatosan kell itatni, naponta frissen kell elkészíteni az oldatot. Napi fél liter vízfogyasztással számolva egy flakon Oxyfresh több mint fél évre elegendő.

Próbálja ki Ön is – nem fog csalódni!

Hatásmechanizmus

Az Oxyfresh szájhigiéniás oldat (Pet Oral Hygiene Soultion) egy egyedülálló formula, ami a rossz leheletet annak forrásánál szűnteti meg, és nem csak elfedi azt. A hagyományos szájvizek a szájüreg baktériumainak elpusztításával, és azok lebomlásával növelik a rossz szagokért felelős ún. illékony kénvegyületek (Volatile Sulphur Compounds, VSC) mennyiségét, és csak hozzáadott mesterséges illatok fedik el azt. Az Oxyfresh két kulcskomponense (Oxygene® és cink) azonban a fertőtlenítő hatáson túl oxidálja ezeket a kénvegyületeket, így csírájában folytja el a szájszagot, és friss leheletet biztosít akár 6 órán át. Azz Oxyfresh oldat kutyák és macskák vizébe keverhető, színtelen, szagtalan és íztelen folyadék, ami fogyasztásakor átöblíti a szájüreget, majd lenyelve a szervezetre ártalmatlan módon szívódik fel.

Az alábbi videón Dr. Bendzsel Dániel mutatja be ezt a kiváló, igen hasznos terméket.

OxyFresh napi ára kutyának vagy macskának

Az OxyFresh magyarországi forgalmazója az Alpha-Vet és a Hungarovet Állatkórház. Kiskereskedelmi ára mindkét helyen azonos, a 473 ml-es flakon ára : 5555 Ft + ÁFA.
Állatorvosok kedvezményes ára: ide kattints!

TERMÉKISMERTETŐOxyFresh Pet Oral Hygiene Solution
118 ml-es és 473 ml-es és flakonra

1. A KÉSZÍTMÉNY NEVE
Oxyfresh Pet Oral Solution
Amerikai gyógyhatású készítmény

2. TERMÉKFORMA
Szájöblítő oldat.

3. A KÉSZÍTMÉNY ÖSSZETÉTELE
Water, Sodium Chlorite (Oxygene – Stabilized Chlorine Dioxide), Zinc Acetate, Sodium Citrate, Chlorophyllin-Copper Complex, Sodium Benzoate, Sodium Hydroxide, Citric Acid

4. CÉLÁLLAT FAJOK
Kutya, macska.

5. A KÉSZÍTMÉNY FELHASZNÁLÁSI TERÜLETE, FELHASZNÁLÁSI JAVASLAT, JAVALLATOK
Szájöblítő oldat az egészséges íny támogatására, a kellemetlen szájszag megszüntetésére, a plakk és a fogkő kialakulásának lassítására.

6. ADAGOLÁS ÉS ALKALMAZÁS MÓDJA
5 ml Oxyfresh oldat egy liter ivóvízbe keverve.
Minden nap frissen kell elkészíteni.

7-8. ELLENJAVALLATOK, MELLÉKHATÁSOK
Nem ismeretesek.

9. FIGYELMEZTETÉSEK
A készítmény csak előírás szerint alkalmazható. Ha szembe jut, bő vízzel azonnal ki kell mosni. Véletlen lenyelés esetén orvoshoz kell fordulni és a termékismertetőt meg kell mutatni.

10. LEJÁRATI IDŐ
Felhasználható eredeti csomagolásban tárolva a gyártástól számított 3 évig.

11. TÁROLÁSI ELŐÍRÁSOK
Szobahőmérsékleten, 25°C alatt, száraz helyen tartandó.

12. CSOMAGOLÁS
118 ml-es műanyag flakon.
473 ml-es műanyag flakon.

13. GYERMEKEK ELŐL ELZÁRVA TARTANDÓ!

14. KIZÁRÓLAG ÁLLATEGÉSZSÉGÜGYI VAGY ÁLLATÁPOLÁSI CÉLRA!

15. A FEL NEM HASZNÁLT ANYAG ÉS A HULLADÉK KEZELÉSÉNEK MÓDJA
Hulladékkezelés: A fel nem használt készítményt, valamint a keletkező hulladékokat a helyi követelményeknek megfelelően kell megsemmisíteni.

16. A GYÁRTÓ ÉS A FORGALMAZÓ NEVE ÉS CÍME
Gyártó: OxyFresh International (USA)
Forgalmazó: Hungarovet Állatkórház Kft.
telephely: 1223 Budapest, Brassói u. 10/a
Termék honlapja: www.oxyfresh.hu

17. NYILVÁNTARTÁSI SZÁM
Nyvt.sz.: 570/1/2013 NÉBIH ÁTI (118 ml)
570/2/2013 NÉBIH ÁTI (473 ml)

Gyártási szám: lásd a csomagoláson {szám és betű}
Lejárati idő: lásd a csomagoláson az EXP után {éééé/hh}

Kategóriák: Fogászat

Kapcsolódó irások: