HUNGAROVET TUDÁSBÁZIS
www.allatorvosiwikipedia.com

Keresés:

Macskák halálának előrejelzése a súlyvesztés alapján

Miért fontos a macskák súlyát minden alkalommal lemérni?

Egy nemrégi, 258 macskán elvégzett tanulmány szerint, a geriátriai macskákban bekövetkező testsúlyvesztés egy korai indikátora lehet egy egyidejű, krónikus betegség lezajlásának és az ebből eredő elhalálozásnak.

Amikor a tanulmány 258 macskának a súlyvesztését és az azután bekövetkező halálát elemezte, akkor a következő megdöbbentő eredményeket kapták, melyek összefoglalóját itt olvashatják:

  • Azok a macskák, amelyek daganatos megbetegedésben, vesebetegségben vagy pajzsmirigy megbetegedésben szenvedtek, azok a haláluk elött -átlagosan- 2 és fél évvel azelött, testsúlyt kezdtek veszteni.
  • Haláluk előtt 2 évvel, testsúlyuknak átlagosan 6%-át , haláluk elött 1 évvel pedig, testsúlyuk 10%-át vesztették el.
  • Ugy tűnik azonban, hogy a specifikus betegségeket korán észrevéve (prevenciós állatorvosi diagnosztika!) és kezelve, ezen állatok élete meghosszabbitható. Ezért is fontos tehát az, hogy a Hungarovet Rendelőben minden beérkező állat testsúlyát, minden alkalommal lemérjük és lejegyezzük. Az állatorvosi praxis által elkészitett testsúlygörbe grafikon nagyon jól látható módon mutatja be a tulajdonosoknak azt, hogy az állatorvosi kiegészitő vizsgálatok azonnali elvégzése idöszerű és életmentő lehet!

A tanulmány szerzője: Dorothy P. Laflamme, DVM, PhD, Vet Clin N Amer, 3:53

Kategóriák: Dietetika

Kapcsolódó irások: